Vidéki benzinkutas a hatósági árról: pisztolyt tartanak a fejünkhöz. De ki kinek a kútjait akarja itt átvenni?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2021 november 16., 14:55
comments 19

Két-három hét, és azért fogunk imádkozni, ha közelít egy autó, hogy bár ne jönne be hozzánk tankolni

– mondta lapunknak egy Tolna megyei faluban benzinkutat üzemeltető vállalkozó, aki jobboldali szavazó létére ki van bukva most az Orbán-kormányra. Egyelőre közel a nulláért dolgoznak, de ha a jövőben emelkedni fog a benzin nagykereskedelmi ára, úgy fognak átfordulni veszteségbe. Szerinte olyan nincs a világon, hogy valamit 520 forintért vesz, és 480 forintért kell eladnia. (A kormány 480 forintban maximálta a 95-ös benzin és a gázolaj árát november 15-étől három hónapra.)

"Pisztolyt tartanak a fejünkhöz, azzal, hogy kötelező árulni veszteséggel is. Csak velünk akarják lenyeletni a különbözetet" – fogalmaz a kutas dühösen. Ha lenne alkalmazottja, már az elbocsátásán gondolkodna. Kérdésünkre, hogy ki jár itt jól összességében, azonnal rávágja: az állam, amelyik ezt reklámozza. De abban is biztos, hogy senki nem fog értük tüntetni, hiszen az autósok örülnek. Arról is hallott, hogy az üzemszünetet hirdető benzinkutak működtetése az ellátás biztonsága érdekében átmenetileg egy nyilvántartott szolgáltatóra bízható. A kormány már várja a megfelelő felkészültséggel és engedéllyel rendelkező vállalkozások jelentkezését.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt