Meghalt egy egyéves szír kisfiú a lengyel-belarusz határmenti erdőben

2021 november 18., csütörtök 19:49
3

Meghalt egy egyéves szír kisgyerek Lengyelországban a Belarusszal közös határnál - írja a Guardian. Lengyel egészségügyi munkások szerint a kisfiú családja már egy hónapja él a szabad ég alatt az erdőben.

A PCMP nevű lengyel sürgősségi orvosi szervezet csütörtökön a hajnali órákban kapott riasztást, hogy legalább egy embernek azonnal orvosi ellátásra van szüksége. A helyszínen kiderült, hogy három ember megsérült. Mindannyian már 1,5 hónapja húzzák meg magukat az erdőben. Egy fiatal férfinak gyomorfájdalmai voltak, éhezett és kiszáradt. Egy szíriai pár férfi tagjának a karján egy mély vágott seb, a nőnek pedig egy szúrt seb volt az egyik lábán. Ekkor derült ki az is, hogy egyéves kisfiuk meghalt az erdőben, a halálának okát még vizsgálják.

Menekültek a lengyel-belarusz határon Fotó: Viktor Tolocsko/Sputnik via AFP

Még mindig menekültek ezrei várakoznak a hidegben Belarusz és az EU határa között, az elmúlt napokban már fagy volt éjszaka. Legalább 13 ember halt meg az elmúlt hetekben, legtöbben annak következtében, hogy ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A válság továbbra is megoldatlan, annyi előrelépés történt a héten, hogy szerdán Lukasenka megegyezett Merkellel, és kész tárgyalni az EU-val a migránsválságról.

A helyzet bővebb elemzése Magyari Pétertől: Milyen érdekek tartanak a jeges kelet-európai erdőben néhány ezer, a sivatag széléről érkezett embert?

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt