Máris megint kamatot emelt a jegybank

gazdaság
2021 november 18., 11:41
comments 4

Miután Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa kedden 30 bázisponttal 2,10 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, az MNB egy csütörtöki intézkedésével most további 40 bázisponttal 2,5 százalékra emeli az irányadó kamatot.

A keddi, 30 bázispontos alapkamatemelést követő tájékoztatón Virág Barnabás, az MNB alelnöke bejelentette, hogy új szakaszt indít a monetáris politikában a jegybank, ami gyorsabb alapkamat-emelési ciklust jelent, mert a külső inflációs hatások tartós emelkedése, a másodkörös inflációs kockázatok erősödése nagyobb mértékű és hosszabb ideig tartó monetáris politikai szigorítást tesz szükségessé. Ezen túl a jegybank készen áll az egyhetes betéti eszköz kamatát az alapkamat fölött alakítani - tette hozzá.

Az MTI szerint a forint erősödött, az euró jegyzése a reggeli 363,95 forintról 363,15 forintra csökkent. (via Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.