Koronavírus-számok Magyarországon 5/9/2022
Elhunytak + 77 Σ 46 343
Kórházban - 295 Σ 1 015
Fertőzöttek + 6 748 Σ 1 909 948
Tesztek + 39 094 Σ 11 394 556
Oltottak + 876 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Öt nappal az oltási akcióhét kezdete előtt szólt a kormányhivatal a kerületi rendelőknek, hogy mégsem vehetnek részt az oltási akcióhétben

2021 november 18., csütörtök 5:22
2

„Örömmel vettük, hogy az Auróra utcai rendelőintézetünk is részt vehet a kormány által meghirdetett Oltási Akcióhétben. Egy órája érkezett a levél a Kormányhivatal illetékesétől, hogy sztornó, vissza minden! A kormányzati Oltási Akcióhétben sem mi, sem más kerületi rendelők nem vehetnek részt”

– írta Facebookon szerda este Pikó András józsefvárosi polgármester, hozzátéve, hogy már a rendelési időket is átszervezték és a kommunikációs kampányt is megtervezték, hogy minél többen vehessék fel az oltást.

A kormány november elején jelentette be, hogy oltási akcióhéttel növelné az oltottak számát, és hogy országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják majd a még oltatlanokat, és azokat is, akik a második vagy harmadik oltásukat vennék fel.

„Nem tudom hogyan jutott erre a döntésre a titokzatos nevű Fővárosi Oltási Munkacsoport, de ezúton is gratulálok az okos és bölcs döntéshez. Elképzelni sem tudom, hogyan szolgálja az oltási akcióhét nagyobb sikerét az, hogy az önkormányzati rendelők nem vehetnek benne részt? Netán arra a népi bölcsességre hagyatkoztak, hogy oltásban és oltóhelyben is a kevesebb valójában több?” – írta Pikó, aki „felelőtlen döntés”-nek nevezte a történteket. Szerinte ez ”újabb megnyilvánulása annak, hogy a kormány mindent feláldoz, még a helyes oltási akcióját is veszélyezteti, csak hogy a látszata se alakuljon ki annak, hogy együttműködnek velünk”.

Józsefváros polgármestere egyúttal bejelentette, hogy „ha kormány által szervezett Oltási Akcióhét nem lehet november 22-től a kerületben, akkor lesz önkormányzat által szervezett Józsefvárosi Oltási Hét az Auróra utcai rendelőintézetben”, amelynek keretében változatlan feltételekkel, legfeljebb csökkentett időtartamban, de minden oltást igénylőt el fognak látni vakcinával”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt