Öt nappal az oltási akcióhét kezdete előtt szólt a kormányhivatal a kerületi rendelőknek, hogy mégsem vehetnek részt az oltási akcióhétben

járvány
2021 november 18., 05:22
comments 2

„Örömmel vettük, hogy az Auróra utcai rendelőintézetünk is részt vehet a kormány által meghirdetett Oltási Akcióhétben. Egy órája érkezett a levél a Kormányhivatal illetékesétől, hogy sztornó, vissza minden! A kormányzati Oltási Akcióhétben sem mi, sem más kerületi rendelők nem vehetnek részt”

– írta Facebookon szerda este Pikó András józsefvárosi polgármester, hozzátéve, hogy már a rendelési időket is átszervezték és a kommunikációs kampányt is megtervezték, hogy minél többen vehessék fel az oltást.

A kormány november elején jelentette be, hogy oltási akcióhéttel növelné az oltottak számát, és hogy országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják majd a még oltatlanokat, és azokat is, akik a második vagy harmadik oltásukat vennék fel.

„Nem tudom hogyan jutott erre a döntésre a titokzatos nevű Fővárosi Oltási Munkacsoport, de ezúton is gratulálok az okos és bölcs döntéshez. Elképzelni sem tudom, hogyan szolgálja az oltási akcióhét nagyobb sikerét az, hogy az önkormányzati rendelők nem vehetnek benne részt? Netán arra a népi bölcsességre hagyatkoztak, hogy oltásban és oltóhelyben is a kevesebb valójában több?” – írta Pikó, aki „felelőtlen döntés”-nek nevezte a történteket. Szerinte ez ”újabb megnyilvánulása annak, hogy a kormány mindent feláldoz, még a helyes oltási akcióját is veszélyezteti, csak hogy a látszata se alakuljon ki annak, hogy együttműködnek velünk”.

Józsefváros polgármestere egyúttal bejelentette, hogy „ha kormány által szervezett Oltási Akcióhét nem lehet november 22-től a kerületben, akkor lesz önkormányzat által szervezett Józsefvárosi Oltási Hét az Auróra utcai rendelőintézetben”, amelynek keretében változatlan feltételekkel, legfeljebb csökkentett időtartamban, de minden oltást igénylőt el fognak látni vakcinával”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.