Zöld Michelin minősítésre pályázik Tiborcz Istvánnak a turai Ybl-kastélyban újonnan megnyílt új étterme, a Clarisse. Erről maga Orbán Viktor vejének cége, a BDPST tájékoztatta az érdeklődő HVG360 újságíróját.
Az ambíciót az táplálja, hogy Tiborczék a két Michelin-csillaggal már megtisztelt - korábban az Onyx-ban dolgozó - Mészáros Ádám séfre bízták a konyhát.
A menüsorban „a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások”, ami a HVG fordításában magyarul pisztrángot, gombát, fürjet, szarvasgerincet és körtét jelent.
„A Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben” - magyarázta magabiztosan Tiborcz cége, miért pályáznak a kitüntetésre.
A terv állítólag az, hogy az alapanyagokat is a kastély kertjében, vagy annak közvetlen környezetében termelik majd meg, és így megcsíphetik akár a fenntartható konyháknak járó zöld Michelin minősítést is.
Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel gyerekeikkel néhány hónapja Marbellára költöztek. A miniszterelnök veje azóta lenyilatkozta, hogy visszatérnek majd az országba, és a nyomaték kedvéért ezt követően vett is öt szállodát az országban, többek közt Mészáros Lőrinctől is. (HVG360)
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.