Lefújhatják a nemzetközi női teniszerversenyeket Kínában, ha nem kerül elő Peng Suaj

külföld
2021 november 19., 06:02
comments 3

Egyszer sem jelent meg a nyilvánosság előtt Peng Suaj, a legeredményesebb kínai teniszező, mióta szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kaoli korábbi miniszterelnök-helyettest.

A női tenisztornákat szervező WTA vezetője, Steve Simon azt mondta, készek lefújni az összes kínai versenyt, ha a vezetés nem reagál megfelelően az ügyre. 2019-ben kilenc WTA-tornát rendeztek Kínában, de Simon szerint az üzleti szempontokat most nem szabad figyelembe venni.

photo_camera Peng Suaj Fotó: XU YANAN/Xinhua via AFP

A kormány egyáltalán nem szólalt meg a témában, viszont erősen korlátozza az erről szóló posztokat az interneten. Azóta egyre többen aggódnak, hol lehet a teniszező, és vajon jól van-e.

A kínai állami televízió, a CGTN szerdán beszámolt egy emailről, amit állítólag Peng írt Simonnak arról, hogy jól van, és visszavonja a vádakat. Simon kételkedik a levél valódiságában. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.