Egy raktárban gyűjtötték össze a közel-keleti embereket a fehérorosz hatóságok

menekültek
2021 november 21., 08:02
comments 10

Enyhülni látszik a fehérorosz-lengyel határon hetekig tartó feszültség, miután a hatóságok összegyűjtötték és egy hrodnai raktárépületbe terelték a nyugatra tartó bevándorlókat. Ott enni is kapnak és wcket is felszereltek nekik.

Hrodna (Grodno) egyik raktára tele több száz emberrel.
photo_camera Hrodna (Grodno) egyik raktára tele több száz emberrel. Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Ráadásul a területre bengedték az ENSZ menekültügyi szakembereit és szokatlan módon a sajtót is. A Reuters is ott volt a raktárban, amikor a világszervezet munkatársa látogatást tett ott. A videót ezen a linken lehet megnézni.

Azok ott emberek a polcokon.
photo_camera Azok ott emberek a polcokon. Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Mindez azután történik, hogy az Európai Unió újabb szankciókról döntött, mellyel az Alekszandr Lukasenka rezsimjéhez köthető embereket és cégeket sújtotta, a diktátor pedig lényegében beismerte, hogy a fehérorosz hatóságok segítették a lengyel határra az embereket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.