Csalás és sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség a szombathelyi önkormányzat médiacégének korábbi vezetője ellen

POLITIKA
2021 november 22., 14:04

Csalás és sikkasztás bűntettével, illetve hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja a Szombathelyi Járási Ügyészség Halmágyi Miklóst, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetőjét - írja az ugytudjuk.hu. A vád szerint a csalással okozott kár 395 ezer 468 Ft, a sikkasztás értéke 423 ezer 544 Ft.

Halmágyi ellen Nemény András polgármester tett feljelentést a Szombathelyi Médiaközpont ügyében, a nyomozást 2020 februárjában rendelték el visszaélés-gyanús banki tranzakció miatt.

photo_camera Szombathely Fotó: Katerina Dmitrijewa, Flickr

Szombathelyen 2019 elején a Fidesz-KDNP elvesztette a többségét, a baloldal pedig Halmágyi Miklóst szavazta meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőjének. Az önkormányzati választáson az ellenzék jelöltje, Nemény András lett a polgármester. Az új önkormányzati testületben Horváth Gábor, a Szombathelyi Médiaközpont Kft. fideszes felügyelőbizottsági tagja a cég ellenőrzését kezdeményezte.

A 2020. január 31-én lezárult felügyelőbizottsági vizsgálat megállapította, hogy Halmágyi egyrészt egy olyan „informális konferenciára” utazott, amiről senki nem hallott, az ideje alatt pedig egy siófoki wellnesshotelben szállt meg közpénzből, és ugyanígy tett egy budapesti tartózkodása alatt a Hotel Palazzo Zichyben. Ezen kívül 2019 októberében a cég bankkártyájával rendezte édesanyja temetésének költségeit, ám az így kifizetett 276 ezer forintot pár nappal később visszafizette. A polgármester ezt követően rúgta ki Halmágyit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt