Év végén bezár az ország egyik legjobb étterme, az Olimpia

gasztronómia
2021 november 26., 16:36
comments 3

December 31-én végleg bezár Budapest egyik legkedveltebb, legszínvonalasabb étterme, az Olimpia - írja a Dining Guide.

A hetedik kerületi pincehelyiségben működő étterem helyzetéről nemrég mi is írtunk Jó! hírlevelünkben, már akkor sejthető volt, hogy a magyar gasztronómiai feltámadás egyik úttörő és alapvető jelentőségű intézményének tartott vendéglő története fordulóponthoz érkezett.

photo_camera Fotó: Olimpia Vendéglő/Facebook

„Az Olimpia jó 15 éven át volt az elérhetetlen magyar álom – a normális áron kivételes minőség – éttermi megtestesülése. Szakácsgenerációkat nevelt fel. Takács Lajost Ádám Csaba követte a főszakácsi poszton, és némi közjátékkal a mai napig ő viszi a konyhát. Sajnos, már nem sokáig, úgy tűnik, jövőre már nem nyitnak ki. Úgyhogy még érdemes elrohanni az Alpár utcába. Legyen mit mesélni az unokáknak- írtuk. Amit sejtettünk, ma már bizonyosság.

Öt évvel ezelőtt Ádám Csaba arról beszélt a Dining Guide-nak, hogy nem könnyű egy halmozottan hátrányos helyzetű lokációban olcsón finom ételt készíteni drága alapanyagból.

Tavaly tavasszal, a koronavírus-járvány kitörése után a 444.hu-nak azt mondta, ha csak a nyarat bukták, azt még aláírja. Akkor ő is korán bezárt, összeszedte minden kintlevőségét, és szétosztotta a dolgozók között. „Minket taroltak le először és az újrakezdés is számunkra a legtávolabbi. Korlátozásokkal, szigorításokkal újra lehet majd nyitni, de akkor újra nőni fog a fertőzöttek száma” - mondta 2020 áprilisában a séf. „Én mindent feláldozok ezért. Eddig sem a profitot hajszoltam. Ha csak a nyarunk van oda, azt aláírom” - mondta.

Ádám Csaba a Dining Guide megkeresésére elmondta, hogy nem csak éttermét zárja be, de pályát is módosít valószínűleg. Azt mondta: feladta.

Az állandó munkaerőhiány és az elmúlt közel két év nyitás-zárásai, bizonytalanságai nyomán elfogyott az ambíció.

Az étterem 2021. december 31-ig tart nyitva. Az új üzemeltető más néven nyit arab éttermet az Alpár utcai üzlethelyiségben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.