A teniszszövetség továbbra is aggódik Peng Suajért

külföld
2021 november 28., 12:40
comments 1

A teniszezőnők nemzetközi szövetsége (WTA) továbbra sincs meggyőződve arról, hogy Peng Suaj „szabadon, nyíltan és közvetenül kommunikálhat”.

photo_camera Peng Suaj Fotó: CHENG MIN/Xinhua via AFP

Kína történetének legeredményesebb teniszezője november elején tűnt el, miután egy nyilvános posztban megírta, hogy az ország egykori miniszterelnök-helyettese, Csang Gaoli szexre kényszerítette. A poszt rövid időn belül eltűnt az internetről, és Pengről sem lehetett semmit sem tudni.

Steve Simon, a WTA elnöke kétszer próbálta emailben elérni, de szerinte egyértelműen látszott a válaszokon, hogy nem Peng Suaj írta őket. Simon úgy döntött, nem küld több levelet, amíg nem bizonyosodik meg róla, hogy Peng Suajt nem cenzúrázzák.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke múlt héten fél órát beszélt Peng Suajjal egy online videós felületen. A sportoló azt mondta, jól van, pekingi otthonában él, de szeretné, ha tiszteletben tartanák a magánszféráját. A közlemény szerint Peng arról beszélt, hogy a családjával és a barátaival szeretne most időt tölteni, ugyanakkor nem akarja otthagyni a teniszt sem.

A NOB nem árulta el, miként szervezték le a beszélgetést, viszont közzétettek róla egy fotót. A Human Rights Watch jogvédő szervezet bírálta is a NOB-ot, amiért a kínai propaganda-osztállyal kokettál.

photo_camera A NOB elnöke beszélget Peng Suajjal Fotó: GREG MARTIN/AFP

A WTA korábban belengette, hogy akár a kínai nemzetközi teniszversenyeket is lefújhatják, hacsak nem kapnak teljesen megnyugtató válaszokat. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.