A kínai kormány mintha Peng Suaj eltűnésével akarna másokat elriasztani attól, hogy szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádakkal álljanak elő

külföld
2021 november 21., 10:09

Peng Suaj Kína egyik legismertebb sportolója, a legeredményesebb kínai teniszező. Országszerte népszerű, az állami média is kiemelt figyelemmel követte karrierjét, november 2. óta viszont gyakorlatilag teljesen eltűnt. Suaj aznap írta meg a kínai közösségi oldalon, a Weibón egy nyilvános posztban, hogy az ország egykori miniszterelnök-helyettese, Csang Gaoli szexre kényszerítette. Peng posztját körülbelül fél órán belül törölték, de az írásáról készült screenshotok továbbra is terjedtek, persze a kínai tűzfalon kívül. Posztjában a most 35 éves teniszező leírta, hogy először több mint tíz évvel ezelőtt, 25 éves korában feküdt le először Csanggal, de első szexuális kapcsolatuk körülményeire nem adott magyarázatot.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.