Peng Suaj hirtelen előkerült, macskás képeket posztolt a WeChaten, és boldog hétvégét kívánt mindenkinek

külföld
2021 november 19., 19:46
comments 4

A legismertebb kínai teniszezőnő közel két hete tűnt el mindenhonnan, miután szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kaoli korábbi miniszterelnök-helyettest. A teniszező a Weibo nevű kínai közösségimédia-oldalra írt posztjában azt állította, a magas rangú hivatalnok „szexuális viszonyba kényszerítette” őt.

A poszt november 2-ai megjelenése után a kínai cenzorok intézkedtek, nemcsak ez a bejegyzés tűnt el, a teniszezőt gyakorlatilag teljesen leradírozták az internetről. A héten aztán a kínai állami tévé leközölt egy emailt, amiben az eltűnt teniszezőnő azt írta, hogy jól van, de a nemzetközi női teniszszövetség, a WTA kételyeit fejezte ki a levél valódiságával kapcsolatban.

A legfrissebb hír az ügyben az volt, hogy a WTA vezetője, Steve Simon kijelentette: készek lefújni az összes kínai versenyt, ha a vezetés nem reagál megfelelően a Peng Suaj-ügyre. 2019-ben kilenc WTA-tornát rendeztek Kínában, de Simon szerint az üzleti szempontokat ebben a kérdésben nem szabad figyelembe venni.

Ezek után kerültek elő Peng Suaj állítólag friss wechates képei, amelyeket Sen Sivej, az állami CGTN televízió munkatársa osztott tovább a twitteren. A Guardian cikke szerint azonban elemzők vitatják a képek hitelességét.

photo_camera Peng Suaj Fotó: Twitter


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.