Peng Suaj hirtelen előkerült, macskás képeket posztolt a WeChaten, és boldog hétvégét kívánt mindenkinek

november 19., péntek 19:46
4

A legismertebb kínai teniszezőnő közel két hete tűnt el mindenhonnan, miután szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kaoli korábbi miniszterelnök-helyettest. A teniszező a Weibo nevű kínai közösségimédia-oldalra írt posztjában azt állította, a magas rangú hivatalnok „szexuális viszonyba kényszerítette” őt.

A poszt november 2-ai megjelenése után a kínai cenzorok intézkedtek, nemcsak ez a bejegyzés tűnt el, a teniszezőt gyakorlatilag teljesen leradírozták az internetről. A héten aztán a kínai állami tévé leközölt egy emailt, amiben az eltűnt teniszezőnő azt írta, hogy jól van, de a nemzetközi női teniszszövetség, a WTA kételyeit fejezte ki a levél valódiságával kapcsolatban.

A legfrissebb hír az ügyben az volt, hogy a WTA vezetője, Steve Simon kijelentette: készek lefújni az összes kínai versenyt, ha a vezetés nem reagál megfelelően a Peng Suaj-ügyre. 2019-ben kilenc WTA-tornát rendeztek Kínában, de Simon szerint az üzleti szempontokat ebben a kérdésben nem szabad figyelembe venni.

Ezek után kerültek elő Peng Suaj állítólag friss wechates képei, amelyeket Sen Sivej, az állami CGTN televízió munkatársa osztott tovább a twitteren. A Guardian cikke szerint azonban elemzők vitatják a képek hitelességét.

Peng Suaj Fotó: Twitter


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt