Indoklás nélkül, váratlanul rúgták ki a MÁV-Start vezérigazgatóját

belföld
2021 november 29., 10:24
comments 8

Menesztették Kerékgyártó Józsefet, a MÁV-Start vezérigazgatóját – íja a 24.hu. A vezérigazgató visszahívásáról egy múlt heti közgyűlésen döntöttek, november utolsó napjától pedig nemcsak vezetői megbízatását, de munkaviszonyát is indoklás nélkül megszüntetik.

photo_camera Kerékgyártó József Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Kerékgyártót 2019 februárjában nevezték ki a Máv-Start élére, miközben ő volt a vezetője a MÁV Vagon Kft.-nek is. A lap úgy tudja, Kerékgyártónak utóbbi cégtől is távoznia kellett.

Bár ma még hivatalosan Kerékgyártó a MÁV-Start vezetője, a hétfő hajnali tram-train átadáson nem volt ott.

A 24.hu azt írja, Kerékgyártó helyére Keresztes Pétert nevezték ki, alapbérét a határozat szerint 3 millió forintban állapították meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.