6,8 milliárdból rendezünk Színházi Olimpiát

2021 december 4., szombat 7:49
6

„Elismerve a Színházi Olimpia 2023. évi magyarországi megrendezésének kiemelt kultúrstratégiai jelentőségét, továbbá nemzeti identitásunk és nemzeti értékeink a nemzetközi közösséggel való megismertetése fontosságában játszott szerepét”,

a kormány 6,8 milliárd forinttal támogatja az eseményt

- olvasható a Magyar Közlönyben kiadott kormányhatározatban.

A Színházi Olimpia szervezői a Karmelitában Fotó: Facebook/Orbán Balázs

Ez Vidnyánszky Attila projektje; a Nemzeti Színház igazgatója korábban úgy fogalmazott, hogy eddig nagy országok, óriási színházi kultúrák szervezték meg a Színházi olimpiát, és az, hogy Budapest megkapta a jogot, Magyarországot is felemeli a nagy színházi kultúrák közé.

Orbán Balázs államtitkár, miután a kormányfővel együtt fogadta a Színházi Olimpia szervezőit, kiemelte: „az eseménysorozat nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a világ minden tájáról idelátogató társulatok és előadások élénkítsék, gazdagítsák a hazai színházi szakmát, valamint a külföldi szakemberek megismerkedjenek a magyar előadásokkal, művészekkel. Az idei találkozón 12 ország 20 előadását tekinthetik meg az érdeklődők, emellett szakmai programokon való részvételre is lehetőség nyílik.”

A miniszterelnök politikai igazgatója azt is kiemelte, hogy „idén 16 milliárd forinttal segítjük a színházak működését, ami a tavalyinál közel 6 milliárd forinttal több, s ezt egészíti ki a független színházi szféra 1 milliárd forintos éves támogatása.” (Vagyis az összes magyar színházi támogatásnak több mint harmadát költjük el egyetlen rendezvénysorozatra, a függetlenek büdzséjének a hétszeresét.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt