Semjén Zsolt: A keresztény szót az EU-ban manapság nem illik használni

2021 december 6., hétfő 20:00
26
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Budapesten.

Vladimír Palko volt szlovák belügyminiszter „Jönnek az oroszlánok - Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján Semjén Zsolt azt mondta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen.

Szerinte miközben keresztények 10 milliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az EU 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a „keresztény” szó.

Példaként említette, hogy a Devon grófságbeli Exeterben Shirley Chaplin ápolónő 30 évig viselt a nyakában egy kis keresztet, amikor a munkahelye felszólította, hogy válasszon a kereszt és munkahelye között. Chaplin a bírósághoz fordult, de a pert elveszítette. Mi ez, ha nem az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megsértése? – kérdezte Semjén.

Azt mondta, olyan kereszténydemokrata kormány tagjaként, amit naponta vádolnak azzal, hogy diktatúrát épít, különös figyelemmel olvasta a kötetet, ami sok magyart segíthet abban, hogy eszméljen ebben a józan észről megfeledkezett világban.

Semjén szerint a szerző szembesít azzal, hogy a liberalizmus cégére alatt ellentmondást nem tűrő véleményterror fenyeget, „ahol a politikai korrektség jelszavával még azt is megszabják, hogy mit mondhatok és mit nem, akkor nyilvánvaló, hogy erre az antropológiai, szexuális, kulturális forradalomra csak egy válasz adható: az ellenforradalom. A téboly forradalmával szemben a józan ész ellenforradalma.” (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt