A 10 legsúlyosabb aktív bűnszervezet Magyarországon

bűnügy
2021 december 09., 10:34
comments 12
Akcióban a szlovák terrorelhárítás: 2018 őszén Dunaszerdahelyen és környékén 31 ingatlanra csaptak le, 15, extrémizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe.
photo_camera Akcióban a szlovák terrorelhárítás: 2018 őszén Dunaszerdahelyen és környékén 31 ingatlanra csaptak le, 15, extrémizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe. Fotó: szlovák rendőrség – közkincs

Ha akkora a rend az országban, az alvilág miért tevékenykedhet teljesen nyíltan, fényes nappal, háborítatlanul az országban? Csak néhány példa a szervezett bűnözés legsúlyosabb szereplőiből:

10. Outdoor Maffia

A Duna-kanyar rettegett SUP-os bűnszervezete.

9. Carp Maffia

Több mint ötszáz tagot számlálnak, a pontyhorgászásról szóló leírás valamiféle rejtjeles üzenet lehet.

8. Gangster's Barber Shop

Nyilvánvalóan rendőri védelem alatt áll az a fodrászat, ami ilyen névvel működhet az Üllői úton. Botrány.

7. Budapest Bike Maffia

Mindenre elszánt bűnözők két keréken.

6. Irie Maffia

A Wikipedia szerint a névben az Irie – a magas bűnözési rátájáról és a kábítószerhasználatról ismert – Jamaicából vett szleng, azt jelenti, hogy mosolygós, boldog, míg a Maffia állítólag a nagy csapatból adódóan a családot szimbolizálja. Képzelem, pont mint ahogy a Fidesz-KDNP a családok pártja!

5. Pizza Maffia

link Forrás

Ahogy nézem, egy egész ételfajtát igyekszik kisajátítani ez a „család”, ráadásul a régi vágású, krimikből ismert olasz-amerikai bűnszervezetek stílusában törnek monopóliumra a nyíregyházi pizzapiacon.

4. Cosa Nostra Pizzeria

Ez az étterem a szicíliai maffia sárbogárdi központja lehet. Ez meg biztos valami parancs vagy hadüzenet:

link Forrás

3. Food Maffia

Az élelmiszeripart uraló szervezett bűnözés sikeresen tisztára főzte magát: tavaly övék volt az év legjobb büfékocsija.

2. Rockmafia Debrecen

photo_camera Fotó: Kósa Lajos/Facebook

A magát eleve három rohadék rockcsempésznek nevező triumvirátus előbb a 2012-es Rockmafia Debrecen című lemezzel, később pedig Fidesz-közeli szereplésekkel tette nyilvánvalóvá, hogy a bűn útjára lépett.

1. Paraffin Maffia Kft.

A pofátlanság netovábbja, valakit nyilván fognak, ha még az idén alapított cég nevében is jelzik, hogy bűnben utaznak. Egy gyertyás webshopot visznek ezzel a névvel. A szálak a legfelsőbb körökig vezethetnek…

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.