A környezetvédelemről és Ukrajnáról beszélgetett Áderrel Macron

POLITIKA
2021 december 13., 13:39
comments 6

Az éghajlati kérdések és Ukrajna helyzete uralták a francia köztársasági elnöki hivatal, az Élysée palota közleménye szerint Emmanuel Macron francia és Áder János magyar köztársasági elnök mai találkozójának napirendjét.

Áder János és Emmanuel Macron a Budavári Sikló bejáratánál.
photo_camera Áder János és Emmanuel Macron a Budavári Sikló bejáratánál.

A hivatalos francia közlemény szerint a megbeszélésen szóba kerültek a glasgow-i klímacsúcson, a COP26-on vállalt kötelezettségek, ahogy az EU Fit for 55 csomagjában vállaltak is. Ebben az uniós országok azt vállalták, hogy 2030-ig 55 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezt Macron tájékoztatása szerint a soros francia elnökség prioritásként kezeli.

Macron és Áder tárgyaltak nemzetközi kérdésekről is, a hivatalos francia közlemény szerint "emlékeztettek az Ukrajna szuverenitása és területi integritása iránti elkötelezettségükre". Ezen felül megbeszélték, hogy a francia uniós elnökség keretében júniusban a Nyugat-Balkán helyzetéről is konferenciát tartanak.

A hivatalos francia közlemény szerint Macron végül a jogállamiság és a szexuális kisebbségek jogaival kapcsolatos aggályait is megfogalmazta Áder Jánosnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.