J. K. Rowling transzellenes megnyilvánulására hivatkozva változtat nevet a kviddics

sport
2021 december 18., 13:30
comments 8

A valódi sportágként működő kviddics képviselői, amit a Harry Potter-filmekből ismert, seprűnyélen röpködős labda(?)játék ihletett, bejelentették: megváltoztatják a nevüket. A US Quidditch és a Major League Quidditch közös sajtóközleménye szerint a Harry Potter írója, J. K. Rowling transzellenes megnyilvánulásai miatt jutottak erre a döntésre.

Valójában azonban úgy tűnik, a névváltoztatás oka az, hogy a „kviddics” név a Harry Potter-filmeket gyártó Warner Bros. védjegye.

photo_camera Kviddicsezők Németországban 2017-ben Fotó: CARMEN JASPERSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

Mindenesetre a kviddicsezők bejelentették, hogy a következő hónapokban több felmérést is végeznek, hogy segítségükkel eldöntsék, hogyan hívják kviddics helyett a sportot, ami a foci és a gyeplabda seprűnyéllel nehezített keveréke. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.