A budapesti egészségügyön csattan a 755 milliárdos kormányzati megszorítás - mégis vétó jöhet az atlétikai vb-re?

gazdaság
2021 december 23., 11:57

Már két hete megírtuk, hogy 10 éve nem látott megszorítás lett az orbáni válságkezelés és elképesztő osztogatás vége, pedig akkor még csak egy 350 milliárd forintos csomagot fogadott el az Orbán-kormány. Ez még csak a kezdet volt: szerdán késő este egy újabb, de ezúttal már egy 755 milliárd forintos "megtakarítást" jelentettek be. A cél szintén az államadósság-ráta gyorsabb csökkentése, mégpedig az első csomaghoz hasonlóan egyes állami beruházások átütemezésével. Az intézkedések fő oka, hogy 2021 első tizenegy hónapjában az államháztartás központi alrendszere 3931,3 milliárd forintos hiánnyal zárt. Csak novemberben 1009 milliárd forintos lyuk keletkezett a büdzsén.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.