A GVH nem vizsgálhatja a DIGI felvásárlását

gazdaság
2021 december 23., 08:21
comments 13

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány, hogy a Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc volt üzlettársának nevével fémjelzett 4iG megszerezhesse a DIGI Távközlési Kft.-t – írja a Media1.

A lap a hwsw.hu-ra hivatkozva írja, hogy hatósági engedélyek, versenyhatósági engedélyek beszerzése nélkül lehet a 4iG cégé a DIGI Távközlési Kft., miután a kormány szerdán nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a felvásárlást. A december 21-én megjelent kormányrendelet szerint a felvásárlást nem vizsgálhatja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), sőt a tranzakciót az 1996. évi LVII. törvény 24/A. §-a alapján be sem kell jelenteni az illetékes nemzeti hatóságnak, és versenytárs sem támadhatja a tulajdonosváltást a versenyhatóságnál.

A DIGI magyarországi érdekeltségeit 625 millió euróért, megközelítőleg 232 milliárd forintért szerezte meg Jászai Gellért 4iG-je.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.