Külföldre megy a lemondott bíró, borúsan látja a magyar igazságszolgáltatást

igazságszolgáltatás
2021 december 23., 10:35
comments 4

Az Európai Jogakadémia (Academy of European Law – ERA) igazgató-helyettese lesz Vadász Viktor, akit lemondása után mentett fel bírói tisztségéből Áder János köztársasági elnök, írja a Népszava.

Vadász 2018-ban vált ismertté, amikor az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjaként szót emelt Handó Tündével, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) akkori elnökével szemben, és nyíltan beszélt az igazságszolgáltatáson belüli feszültségekről.

photo_camera Fotó: DANIEL REINHARDT/dpa Picture-Alliance via AFP

A lemondott bíró most azt mondta a Népszavának, nem politikai okokból távozik, de részben azért is pályázott a külföldi tisztiségre, mert úgy látja, nem történt lényegi pozitív változás a magyar igazságszolgáltatásban. Szerinte a bíróságok függetlensége szempontjából nem volt kedvező Varga Zs. András Kúria-elnökké való kinevezése, ahogy a Senyei György Barna OBH-elnök tevékenysége sem hozott pozitív fordulatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt