Eltűnhetnek a színes tetoválások, legalábbis úgy, ahogy eddig ismertük őket

ÉLET
2021 december 28., 11:14

Az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) 2020 végén hozott döntése alapján az Európai Unió tagállamaiban jövő év januárjától nem hozható forgalomba több ezer olyan vegyi anyag, melyek a tetováló és sminktetováló festékekben találhatók. Ennek nyilván nem nagyon örültek a tetoválók, de az igazán nagy felzúdulást az keltette a szakmában, hogy kiderült, egy évvel később, azaz 2023 januárjától eltűnik két nagyon fontos szín, a kék 15:3 és a zöld 7 is a palettáról, azaz két olyan pigmentet nem használhatnak ezentúl, melyek a színek közel 70 százalékának a kikeveréséhez szükségesek.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.