Eltűnhetnek a színes tetoválások, legalábbis úgy, ahogy eddig ismertük őket

Lezárt tartalom a Kör tagjainak ÉLET
2021 december 28., 11:14
comments 9

Az Európai Vegyianyag-ügynökség (ECHA) 2020 végén hozott döntése alapján az Európai Unió tagállamaiban jövő év januárjától nem hozható forgalomba több ezer olyan vegyi anyag, melyek a tetováló és sminktetováló festékekben találhatók. Ennek nyilván nem nagyon örültek a tetoválók, de az igazán nagy felzúdulást az keltette a szakmában, hogy kiderült, egy évvel később, azaz 2023 januárjától eltűnik két nagyon fontos szín, a kék 15:3 és a zöld 7 is a palettáról, azaz két olyan pigmentet nem használhatnak ezentúl, melyek a színek közel 70 százalékának a kikeveréséhez szükségesek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt