Gulyás Gergely: Kövér Lászlót kérte fel először államfőnek Orbán

2021 december 31., péntek 9:51
48

Gulyás Gergely interjút adott az ATV-nek, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig Novák Katalin köztársasági elnöknek való jelölése kapcsán arról is beszélt, hogy Novák előtt Kövér László neve is felmerült.

Gulyás szerint Novák jelölése azt „szimbolizálja”, hogy „van egy kiválóan alkalmas jelöltünk a tisztség betöltésére”, és azért a családügyi miniszterre esett a választás, „mert a többi felmerülő jelölt közül Kövér László nem vállalta”.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szigetszentmiklóson, a Temesvár utcai iskola alapkőletételi ünnepségén 2021. június 23-án. A településen egy 16 tantermes, 450 diákot befogadó iskola épül. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Gulyás, aki megnyerte, hogy jövőre folytassa Novák Katalin családpolitikáját, azt mondta, Orbán Viktor először Kövér Lászlót kérte fel államfő-jelöltnek, de Kövér „egyértelműen jelezte, hogy ahogy korábban, úgy most sem szeretné elfoglalni az államfői széket”.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, Kövér ellen „egyetlen fajsúlyos érvet” tudott volna felhozni, azt, hogy „a Fideszben nehezen betölthető űrt hagyott volna a házelnök kivonulása a pártpolitikából”.

A korábbi köztársasági elnökökről azt mondta, nagyra becsüli „Mádl és Sólyom elnök urak elnöki tevékenységét”, de szerinte Áder János tíz éve úgy látja el az elnöki feladatokat, „hogy az megalapozott kritikára nem adott okot”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt