2022 leggyorsabb újszülöttjét Artur Jamesnek hívják Szlovákiában, Brajen hiába igyekezett, nem előzhette meg

népesedés
2022 január 01., 12:38
comments 3

Szlovákiában egyelőre nincs átfogó információ az újévi újszülöttekről, ám a humennéi Svet zravia kórházban napvilágot látott kisfiút nehéz lenne megelőzni – írja a Parameter.sk. Bianka Krejčiová szóvivő szerint Artur James egy perccel éjfél után érkezett, 3150 grammal, 48 centiméteresen született. Édesanyja Mária, Artur James az első gyermeke.

Rajta kívül az új év első babái közt van minden bizonnyal az eperjesi J. A. Reiman egyetemi kórházban született Brajen, aki 2810 grammal, 47 centiméterrel született.

Nyitrán az első babát Teodornak hívják, az egyetemi kórházban látta meg a napvilágot hajnali 3.24-kor, 3320 grammal, 51 centiméteresen.

Hajnali négy után érkezett az idei esztendő első újszülöttje Zsolnán. Ő Leo, aki 3230 grammot nyomott születésekor és 50 centiméteres volt. Édesanyja Kamenná Poruba községből származik, Leo az első babája.

Mint azt korábban már megírtuk, az első magyar baba 2022-ben Miskolcon született, ő kisfiú, és a Szelim nevet kapta.

(via Parameter.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.