Több millió dolláros kártérítést követel az ifjú futballista, akit az edzők büntetésből megetettek szalámis pizzával

gasztronómia
2022 január 01., 07:28
comments 12

Egy Ohio állambeli tinédzser azt állítja az AP híre szerint, hogy edzői vallási meggyőződését megsértve arra kényszerítették, hogy szalámis pizzát egyen, ezért beperli volt csapatát és a sportszakembereket.

A Canton McKinley High School volt játékosa és a szülei ezen a héten nyújtották be szövetségi polgárjogi keresetüket, amelyben a fiatalember vallásszabadsághoz fűző alkotmányos jogainak megsértését rótták fel, ezért több millió dolláros kártérítést követelnek.

A keresetben azt állítják: az edzők pontosan tudták, hogy a sportoló zsidó vallásúként nem ehet sertéshúst és -készítményeket, igazolatan hiányzás miatt mégis szalámis pizza elfogyasztására kényszerítették, azzal, hogy amennyiben nem teszi meg, annak az egész csapatra nézve következményei lesznek.

Peter Pattakos, az edzőket képviselő ügyvéd ezzel szemben azt állítja, több mint egytucatnyi tanút tud felvonultatni azt bizonyítandó, hogy a fiatalember és a családja nem mond igazat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.