Blikk: Elvette a bíróság Szilágyi Gerdát az apjától, csak közben nagykorú lett

család
2022 január 05., 13:45
comments 6

A Blikk azt írja, a 2020-ban másodfokon lezárt válóperben a bíróság megállapította: Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házassága, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette a feleségét, és később ellehetetlenítette a nő kapcsolattartását a kisebbik lányukkal, Szilágyi Gerdával.

Szilágyi Gerda
photo_camera Szilágyi Gerda Fotó: Derencsényi István/Stamina TK

A lap azt írja, a gyerek nem tudott a 2016 márciusában a családban történtekről, és az apával töltött 3 év alatt megtagadta az anyját. A bíróság szerint Szilágyi Gerdának az apja felügyelete alatt önálló programjai sem lehettek, már ez is kétségessé tette, hogy az apa alkalmas volt-e a gyereknevelésre.

A Blikk úgy tudja, a jogerős ítélet szerint az apa három napot kapott, hogy átadja a lányt az anyjának, de az eljárás addig húzódott, hogy Szilágyi Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését 21 hónapon át figyelmen kívül hagyták.

A lap megkereste Szilágyi Zoltánt, de nem érték el.

Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én.
photo_camera Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A 25 éves Szilágyi Liliána úszó december 29-én több helyen beszélt arról, hogy apja gyerekkorától kezdve rendszeresen bántalmazta testileg, lelkileg és szexuálisan is. 19 évesen végül édesanyjával együtt elköltöztek, de a húga az apánál maradt. Szilágyi Zoltán nyílt levélben reagált, azt írta, a lánya hazudik, és ezért feljelentést tesz. A szintén úszó Szilágyi Gerda is megszólalt, azt írta, „a szörnyűségek, melyeket Szilágyi Liliána állít, hazugságok”.

Ezután a nővére azt üzente neki: „Minden, amit tettem és teszek, az nagy részben azért van, hogy egyszer te is szabadon tudj élni.” Szilágyi Liliána arról is írt, hogy 2015-ben öngyilkos akart lenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.