Tüntetők törtek be Kazahsztánban Almati polgármesteri hivatalába

külföld
2022 január 05., 10:55

Botokkal és fémrudakkal felfegyverkezett tüntetők rohamozták meg szerdán Kazahsztán legnagyobb városa, Almati polgármesteri hivatalát, és behatoltak az épületbe. A rendőrség könnygázgránátokkal igyekezte megakadályozni a közel ezer tüntetőt.

link Forrás
link Forrás

Kazahsztánban azután robbant ki több városban is tüntetés vasárnap, hogy a kormány feloldotta a cseppfolyósított gáz árplafonját, és így megnőtt a benzin alternatívájaként használt termék ára.

A tüntetések miatt lemondott Aszkar Mamin kazah kormányfő, és ezzel együtt a kormánya is. Hogy megfékezzék a további tüntetéseket, Kaszim-Zsomart Tokajev elnök szerdán kora reggel szükségállapotot rendelt el Almatiban és Mangisztauban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.