Blikk: Létrejött a vizsgálóbizottság, eltiltás is várhat Szilágyi Liliána apjára

bűnügy
2022 január 06., 09:15

Szilágyi Liliána egy hete D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában beszélt arról, hogy édesapja bántalmazta őt és édesanyját is. Azóta a Magyar Úszó Szövetség közölte, kivizsgálják az ügyet.

A Blikk dr. Papp Gábor ügyvédet, az ügyben illetékes bizottság vezetőjét kérdezte, aki azt állítja, hogy az öttagú vizsgálóbizottság már létrejött. A vizsgálat részleteiről ugyan nem számolhat be, de az eredményeket nyilvánosságra fogják hozni. A lap szerint Szilágyi Zoltán feljelentésre és eltiltásra is számíthat.

A fiatal olimpikonnal megjelent interjú óta ezek voltak az ügy fontosabb állomásai, részletei:

  • Mint kiderült, 2020-ban Liliána szüleinek válóperében a bíróság megállapította, hogy Szilágyi Zoltán rendszeres, agresszív viselkedése, érzelmi zsarolásai és megfélemlítő magatartása miatt romlott meg a házasságuk.
  • A Blikk információi szerint Szilágyi Gerdát, Liliána húgát elvette a bíróság az apjától, de közben nagykorú lett, így a bíróság döntését figyelmen kívül hagyták.
  • 2015-ben Szilágyi Liliána öngyilkos akart lenni.
  • Az interjút követő pár napban Szilágyi Zoltán nyílt levélben üzent lányának, hazugsággal vádolta, és cáfolni próbálta az őt ért vádakat.
  • Nem sokkal később Szilágyi Gerda is nyílt levélben üzent nővérének, apjához hasonló stílusban és állításokkal.

(via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.