Covid-teszt nélkül nem engedtek be egy terhes nőt egy kínai kórházba, elvetélt az intézmény mellett

külföld
2022 január 06., 11:25
comments 2

Felfüggesztette Hszian városi kórházának vezetőjét, két osztályvezetőt pedig elbocsátott a város önkormányzata, miután kiderült, hogy egy terhes nő többször is hiába próbált bejutni a kórházba, friss Covid-teszt nélkül nem engedték be. A nő elvetélt az intézmény mellett.

Az esetre egy videó hívta fel a figyelmet, amin a terhes nő egy rózsaszín műanyag széken vár újévkor a beengedésre. A videón a nő lábánál egy kisebb vértócsa volt látható. Az önkormányzati közlemény szerint az incidens „széles körű aggodalmat keltett a társadalomban, és súlyos társadalmi hatást váltott ki.”

Nem tudni pontosan, hogy az ügy miatt indult vizsgálatban hányan kaptak büntetést a kórházban, mindenesetre a kórházat nyilvános bocsánatkérésre, kártérítésre és a kezelésekre vonatkozó szabályok megváltoztatására kötelezték.

A 13 milliós Hszianban két hete kemény intézkedések vannak amiatt, mert terjedni kezdett a járvány. Nem sikerült ugyanakkor megoldani az élelmiszer-ellátást – írja az AP.

Bódog Bálint cikke

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt