Az amerikaiak ráléptek a fékre az oroszokkal folytatott genfi egyeztetésen

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 január 10., 17:39

Tapogatózó beszélgetésként, nem pedig hagyományos értelemben vett diplomáciai tárgyalásként jellemezte hétfő esti telefonos sajtótájékoztatóján Wendy Sherman amerikai külügyminiszter-helyettes egész napos genfi megbeszéléseit orosz partnerével, Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettessel. Ugyanakkor szerinte nagyon őszinte és nyílt beszélgetés volt, amit nagyban segített, hogy a két veterán diplomata régóta ismeri egymást, és már számos komoly, nemegyszer sikeres tárgyaláson vannak túl.

photo_camera Wendy Sherman (b) és Szergej Rjabkov (b) amerikai és orosz külügyminiszter-helyettesek a svájci Genfben leginkább csak tapogatózó megbeszéléseket folytattak Fotó: ALEXEY VITVITSKY/Sputnik via AFP

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt