Minden szülő rémálma: a babakocsi fennmarad, az ajtók záródnak, a vonat elindul

ÉLET
2022 január 10., 18:16
comments 4
Düsseldorf, Hauptbahnhof
photo_camera Düsseldorf, Hauptbahnhof Fotó: DAVID YOUNG/dpa Picture-Alliance via AFP

A német szövetségi rendőrség számolt be hétfőn arról, hogy vasárnap két szülő szerencsétlen körülmények között elveszítette kisbabáját, de sikerült megtalálni a csecsemőt, és visszajuttatni őt a szülőkhöz.

Az AP hírügynökség jelentése szerint a német szülők a düsseldorfi vasútállomáson készültek felszállni egy vonatra vasárnap kora reggel. A férj feltolta a szerelvényre a babakocsit, és várta, hogy felesége megérkezzen. Időközben azonban a mozdonyvezető becsukta az ajtókat, és a vonat útjára indult.

A pánikba esett szülők egy közelben parkoló taxishoz rohantak, abban a reményben, hogy a vonatot a közeli Duisburgban lévő megállóban utolérik. El is indultak. A kísérő nélküli gyermeket időközben észrevette több utas is, akik azonnal riasztották a kalauzt és a mozdonyvezetőt. A vonat ezt követően visszafordult és visszatért Düsseldorfba.

Az nem derül ki a jelentésből, hogy kik és hogyan érték el a szülőket, de végül ők is visszatértek Düsseldorfba, ahol a rendőrök visszaadták nekik a gyereket. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.