Február 12-től lehet hivatalosan kampányolni

POLITIKA
2022 január 12., 05:31
comments 4

Áder János köztársasági elnök a honlapján jelentette be tegnap, hogy április 3-ára tűzi ki a választás napját. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig rendeletet adott ki a választási eljárás határidőiről. Néhány a legfontosabbak közül:

  • A kampányidőszak 2022. február 12-től 2022. április 3-án 19.00 óráig tart.
  • A választási iroda az igénylését követően haladéktalanul, de legkorábban 2022. február 12-én adja át az igénylő részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet.
  • Az országos listát legkésőbb 2022. február 26-án 16.00 óráig kell bejelenteni.
  • Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb 2022. március 25-én 16.00 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához
  • A külképviseleti névjegyzékbe való felvételre irányuló kérelemnek legkésőbb 2022. március 25-én 16.00 óráig kell megérkeznie.

A Telex még azt is megírta, hogy még a kampányidőszakot megelőzően, február 5-től kezdik el kiküldeni a választási értesítőket, hiszen azt a választópolgárt, aki legkésőbb a szavazás napját megelőző 67. napon a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Amennyiben valaki nem kap értesítőt legkésőbb március 8-ig (a választást megelőző huszonötödik napig), ezt a Helyi Választási Irodának kell jeleznie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.