Pegasus-vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte Donáth Anna az Európai Parlamentben

POLITIKA
2022 január 12., 15:18
comments 1

„Kezdeményeztük egy Pegasus-vizsgálóbizottság felállítását az Európai Parlamentben” - közölte Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-képviselője a Facebookon.

A politikus azt írja, hogy az ő, valamint Róża Thun és Sophia in't Veld kezdeményezésére frakciójuk, a Renew Europe felszólítja a többi parlamenti frakció vezetőjét, támogassák a vizsgálóbizottság felállítását.

Donáth posztja szerint a megalakuló bizottság Orbán Viktort is meghallgatná és felelősségre vonná.

„A Pegasus-ügy a demokráciáról szól. Arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen. Ez elfogadhatatlan” - írja a politikus.

Donáth Anna szerint a Pegasus-ügyben európai válaszlépésekre van szükség, fel kell tárni az ügy részleteit, majd meg kell alkotni a kiberfegyverek szigorú európai szabályozását, „hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen emberijog-sértés”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.