Némi nyökögéssel vették körbe a fideszes kampányüzenetet: az új Sportrádió pont annyira élvezhetetlen, mint az egész kormánypropaganda

Lezárt tartalom a Kör tagjainak Média
2022 január 18., 16:14
comments 14
  • 5 órája hallgatom az új, egyben legelső magyar sportrádiót. Eddig a leggyakrabban elhangzott szó, a ritkább névelőket és kötőszavakat is megelőzve a “baloldal”.
  • A két, legtöbbször használt szószerkezet pedig a “2010 előtt” és az “ezzel szemben”.
  • Gyorsteszt a leg-Orbán-közelibb rádió napközbeni műsorsávjáról.

Egy napja szól, így igazi kritikát még nem lehet írni a papíron Szöllősi György Nemzeti Sport-főszerkesztő tulajdonában lévő Sportrádióról. De első benyomásaim igencsak vannak, mivel ma délelőtt óta ezt hallgatom munka közben a szerkesztőségben.

(A Sportrádió indulásáról és hátteréről Orbánék felcsúti központtal sportrádiót indítanak, stróman szerezte meg a frekvenciát, sztárokat szerződtettek címmel írtam a napokban.)

Nemrég hallgattam meg például délután kettes híreket. A következőkből állt a hírblokk:

  1. A kormány elkötelezett az egészségügy fejlesztése mellett, Kásler Miklós erőforrás-miniszter pedig azon belül is kiemelte, milyen fontos a kormánynak az Egészséges Budapest Program. A baloldal 2010 előtt bezzeg 600 milliárdot vont el az egészségügytől.
  2. Csak addig marad a rezsicsökkentés, amíg a Fidesz van kormányon. Hamar kiderül, hogy ez a hard news típusú információ Németh Szilárd Fidesz alelnök friss Facebook-posztjában hangzott el. A kampánybejegyzést valódi hírnek kijáró hangsúlyozással, olyan, az egykori, régi értelemben vett hírekben használt fordulatokkal megspékelve adják elő, mint a “hozzátette” vagy a “példaként említette”. Az információéhes rádióhallgató a második hír végén immár másodjára értesülhet arról, hogy ha baloldal kerülne hatalomra, mindennek vége lenne.
  3. Folyamatosan nőnek a bérek.
  4. Tállai András pénzügyminiszteri államtitkár az adó-visszatérítésről.
  5. Szombaton jönnek a gimnáziumi felvételik.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.