Némi nyökögéssel vették körbe a fideszes kampányüzenetet: az új Sportrádió pont annyira élvezhetetlen, mint az egész kormánypropaganda

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 18., kedd 16:14
14
 • 5 órája hallgatom az új, egyben legelső magyar sportrádiót. Eddig a leggyakrabban elhangzott szó, a ritkább névelőket és kötőszavakat is megelőzve a “baloldal”.
 • A két, legtöbbször használt szószerkezet pedig a “2010 előtt” és az “ezzel szemben”.
 • Gyorsteszt a leg-Orbán-közelibb rádió napközbeni műsorsávjáról.

Egy napja szól, így igazi kritikát még nem lehet írni a papíron Szöllősi György Nemzeti Sport-főszerkesztő tulajdonában lévő Sportrádióról. De első benyomásaim igencsak vannak, mivel ma délelőtt óta ezt hallgatom munka közben a szerkesztőségben.

(A Sportrádió indulásáról és hátteréről Orbánék felcsúti központtal sportrádiót indítanak, stróman szerezte meg a frekvenciát, sztárokat szerződtettek címmel írtam a napokban.)

Nemrég hallgattam meg például délután kettes híreket. A következőkből állt a hírblokk:

 1. A kormány elkötelezett az egészségügy fejlesztése mellett, Kásler Miklós erőforrás-miniszter pedig azon belül is kiemelte, milyen fontos a kormánynak az Egészséges Budapest Program. A baloldal 2010 előtt bezzeg 600 milliárdot vont el az egészségügytől.
 2. Csak addig marad a rezsicsökkentés, amíg a Fidesz van kormányon. Hamar kiderül, hogy ez a hard news típusú információ Németh Szilárd Fidesz alelnök friss Facebook-posztjában hangzott el. A kampánybejegyzést valódi hírnek kijáró hangsúlyozással, olyan, az egykori, régi értelemben vett hírekben használt fordulatokkal megspékelve adják elő, mint a “hozzátette” vagy a “példaként említette”. Az információéhes rádióhallgató a második hír végén immár másodjára értesülhet arról, hogy ha baloldal kerülne hatalomra, mindennek vége lenne.
 3. Folyamatosan nőnek a bérek.
 4. Tállai András pénzügyminiszteri államtitkár az adó-visszatérítésről.
 5. Szombaton jönnek a gimnáziumi felvételik.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt