Színvonalasabb oktatással és béremeléssel küzdene az ellenzék a szegénység ellen, de az adópolitikában nem lesz nagy változás

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
január 20., 15:01
comments 6
  • A kapitalizmust nem mindenki utálja egyformán, abban azonban egyetértenek az ellenzéki pártok, hogy béremelésre van szükség a szegénység csökkentése érdekében.
  • Egy csütörtöki kerekasztal-beszélgetés alapján az oktatásban látják a megoldást, beszéltek a felnőttképzés és a tömegközlekedés fejlesztéséről is.
  • Van, aki szívesen megadóztatná a multikat és a gazdagokat, de úgy tűnik, nem lesz nagy pálfordulás az adópolitikában.
  • A túlárazott közbeszerzések helyett mindenki szívesen költene esélyegyenlőségre.

„Az embereket jobban érdekli a külpolitika, mint a szegénység” – viccelődött Kész Zoltán, amikor megnyitotta az Ellenzéki Kerekasztal beszélgetéssorozat csütörtöki felvonását. Tíz-egynéhányan ültek a közönség soraiban, hogy meghallgassák, mit gondolnak az ellenzéki pártok képviselői a szociálpolitikáról. Múlt héten, amikor erkölcsi alapú külpolitikáról beszélgettek, telt ház volt ugyanitt. A sorozatot a Civitas Intézet szervezi.

Nem lehet az embereket utcára tenni

Mivel a teljes ellenzéki programot még nem hozták nyilvánosságra, nem mindig könnyű megítélni, mi számít konkrét ígéretnek, és mi egy-egy párt vagy politikus ötletének.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt