A Kossuth tértől a Választási Irodáig húzott kék szalag mentén adta le népszavazási aláírásait az ellenzék

POLITIKA
2022 január 21., 08:06
comments 3

Az ellenzék összeszedte a kellő számú aláírást a Fudan Egyetemmel és az álláskeresési támogatással kapcsolatos népszavazási kérdéseihez. A gyűjtőíveket épp most adják le, a 444 pedig élőben tudósít a helyszínről.

link Forrás

Az aláírások leadásakor több ellenzéki politikus is beszédet tartott, és hosszan ecsetelték, milyen nagy dolgot vittek végbe az ellenzék aktivistái és támogatói az aláírások összegyűjtésével, hiszen alig több mint egy hónap alatt a hat ellenzéki párt együttműködésével az ünnepek és a hideg ellenére is sikerült összeszedni a megfelelő számú aláírást. Karácsony Gergely főpolgármester a bejelentést köszönetnyilvánítással zárta, és azt mondta, április 3-án Márki-Zay Péter vezetésével legyőzik majd az Orbán-rendszert. Orosz Anna, Újbuda momentumos alpolgármestere és ellenzéki jelöltje szintén arról beszélt, milyen nagy feladat volt az aláírások összegyűjtése, és megköszönte a támogatást.

A DK-s Gy. Németh Erzsébet szerint a hatalom mindent megtett annak érdekében, hogy az ellenzéknek ne sikerüljön összeszedni az aláírásokat.

Szabó Tímea szerint az összegyűjtött aláírások azt jelentik, hogy a magyarok már most nemet mondtak a Fudan Egyetemre és igent a Diákvárosra, valamint az álláskeresési járadék időtartamának emelésére. Szabó szerint a következő időszakban azt fogja hajtogatni a Fidesz, hogy nem lehet majd kiírni a népszavazást ezekről a kérdésekről április 3-ra, de ez hazugság, hiszen erre megvan a jogi lehetőség, és ha Áder mégsem írja ki, akkor szembemegy a magyar emberek akaratával. (Az ellenzék szeretné, ha kérdéseiről ugyanúgy az országgyűlési választás napján, április 3-án lenne népszavazás, ahogyan a Fidesz homofób kérdéseiről.)

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt koronavírusos, ezért nem tudott személyesen ott lenni a Kossuth téren, levélben köszöntötte az összegyűlteket.

A sajtótájékoztató után az ellenzéki politikusok kihúztak egy kék szalagot a Kossuth tértől a Nemzeti Választási Irodáig. Az aktivisták a szalag mentén adták kézről kézre az aláírásokat tartalmazó kék dobozokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.