Engedély nélkül kikapcsolták a biztonsági rendszert, ezért történt baleset a 3-as metró vonalán szombaton

Budapest
2022 január 24., 18:08
comments 8

A főpolgármester a helyettese, Tüttő Kata társaságában hétfőn megtekintette Kőbánya-Kispest metróállomáson a szombat hajnali baleset következményeit. A jelentős anyagi károkat és műszaki problémákat okozó karambol során emberi sérülés nem történt. Karácsony Gergely témába vágó FB-posztjában igyekszik tisztázni, hogy:

  • Nem műszaki hiba, hanem személyes mulasztás történt, „a vonat biztonsági rendszere engedély nélkül kikapcsolásra került”.
  • A metrófelújítási munkálatokat a baleset egyáltalán nem befolyásolja.

„Az egyedüli kellemetlenség – írja a főpolgármester –, hogy a helyreállítási munkák befejezéséig, előreláthatóan vasárnapig a Határ út és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok járnak.”

Ütközésben megsérült metrószerelvények a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán 2022. január 22-én
photo_camera Metrószerelvények baleset után Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.