A GVH engedélyezné, hogy benzinkutakon és drogériákban is lehessen antigén gyorstesztet venni

járvány
2022 január 25., 12:43
comments 5

Nem elég intenzív a kiskereskedelmi árverseny az antigén gyorstesztek értékesítésével összefüggésben, ezért azt GVH javasolja, engedélyezzék, hogy kiskereskedelmi láncok, drogériák és benzinkutak is árusíthassanak gyorsteszteket – írja a Telex a versenyhivatal legfrissebb közleménye alapján.

„Amennyiben a javaslatok nem kerülnek alkalmazásra, abban az esetben a GVH megfontolásra javasolja a Kormány beavatkozását a gyorstesztek maximális árszintjének meghatározására.”

A GVH december 23-án indított gyorsított ágazati vizsgálatot a gyorstesztek hazai piacán, miután felmerült, hogy a hazai forgalomban kapható termékek kiskereskedelmi ára európai összehasonlításban magas. Ez két nappal azután történt, hogy Orbán Viktornak válaszolnia kellett egy erre vonatkozó kérdésre a kormányinfón.

Az első januári kormányinfón mi is megkérdeztük, hogy nem terveznek-e bevezetni hatósági árat az antigén gyorstesztekre is, akkor Gulyás Gergely annyit mondott, „megfontolandó”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.