A Völner–Schadl-botrány dagad, de kormányinfó nincs

POLITIKA
2022 január 27., 17:10
comments 10

Január 13-án tartottak utoljára kormányzati sajtótájékoztatót, a korábbiak alapján arra lehetett számítani, hogy most csütörtökön lesz a következő. Mégis elmaradt.

Amikor legutóbb élesben kérdezhettünk, még nem ismertük a Völner–Schadl korrupciós ügy nyomozati iratait, így Gulyás Gergely miniszter könnyen nevezhette a dolgot „egyedi elkövetésnek”.

Völner Pál az ügyészség gyanúja szerint éveken keresztül rendszeresen rakott el kenőpénzt Varga Judit miniszter helyetteseként. Gulyás legutóbb azt mondta, nem gondolja, hogy Vargának tennie vagy mondania kellett volna bármit azon túl, hogy gondoskodott az új helyettes kinevezéséről. (Völner Pál ezzel együtt fideszes képviselő maradt.)

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az elmúlt másfél hétben rengeteg új kérdés merült fel, a nyomozati iratok alapján további részleteket hoztunk nyilvánosságra. Kiderült többek között, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke is érintett a botrányban. Bemutattuk

A kormányinfót alapesetben egy-két hetente, kormányülések után szokták megtartani (csak októberben és a karácsonyi időszakban volt példa hosszabb szünetre). A kormányzati kommunikációban nincs nyoma, hogy szerdán lett volna kormányülés, valószínűleg tényleg nem volt, Orbán Viktor helyette családot látogatott.

Ez is magyarázhatja, hogy elmaradt a sajtótájékoztató, de pontosan nem tudjuk, mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésünkre. Mindenesetre nagyon nehéz érdemi válaszokat kapni, egyáltalán kérdéseket feltenni az elmúlt évek legjobban feltárt korrupciós botrányával kapcsolatban. Varga Juditot és Kocsis Máté frakcióvezetőt is csak egy-két pillanatra sikerült elkapnunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt