A Völner–Schadl-botrány dagad, de kormányinfó nincs

január 27., csütörtök 17:10
10

Január 13-án tartottak utoljára kormányzati sajtótájékoztatót, a korábbiak alapján arra lehetett számítani, hogy most csütörtökön lesz a következő. Mégis elmaradt.

Amikor legutóbb élesben kérdezhettünk, még nem ismertük a Völner–Schadl korrupciós ügy nyomozati iratait, így Gulyás Gergely miniszter könnyen nevezhette a dolgot „egyedi elkövetésnek”.

Völner Pál az ügyészség gyanúja szerint éveken keresztül rendszeresen rakott el kenőpénzt Varga Judit miniszter helyetteseként. Gulyás legutóbb azt mondta, nem gondolja, hogy Vargának tennie vagy mondania kellett volna bármit azon túl, hogy gondoskodott az új helyettes kinevezéséről. (Völner Pál ezzel együtt fideszes képviselő maradt.)

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az elmúlt másfél hétben rengeteg új kérdés merült fel, a nyomozati iratok alapján további részleteket hoztunk nyilvánosságra. Kiderült többek között, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke is érintett a botrányban. Bemutattuk

A kormányinfót alapesetben egy-két hetente, kormányülések után szokták megtartani (csak októberben és a karácsonyi időszakban volt példa hosszabb szünetre). A kormányzati kommunikációban nincs nyoma, hogy szerdán lett volna kormányülés, valószínűleg tényleg nem volt, Orbán Viktor helyette családot látogatott.

Ez is magyarázhatja, hogy elmaradt a sajtótájékoztató, de pontosan nem tudjuk, mert a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésünkre. Mindenesetre nagyon nehéz érdemi válaszokat kapni, egyáltalán kérdéseket feltenni az elmúlt évek legjobban feltárt korrupciós botrányával kapcsolatban. Varga Juditot és Kocsis Máté frakcióvezetőt is csak egy-két pillanatra sikerült elkapnunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt