A kritikák miatt a Spotify tartalmi tanácsadót mellékel a covidot szóba hozó podcastokhoz

ZENE
2022 január 31., 05:31

A Spotify tartalmi tanácsadó linket mellékel minden olyan, a felületükön lévő podcastepizódhoz, amely a koronavírusról szóló beszélgetést vagy vitát tartalmaz – jelentette be a vállalat vezérigazgatója, Daniel Ek. Azután döntöttek így, hogy múlt héten két legendás zenész, Neil Young és Joni Mitchell is bejelentette, a Spotifyon lévő podcastok által terjesztett hamis covidinformációk miatt leszedetik zenéjüket a szolgáltatóról. Emellett szombaton a népszerű író-pszichiáter, Brené Brown is azt közölte, egyelőre nem jelentet meg új epizódot a Spotifyon.

A Spotify app logója
photo_camera A Spotify app logója Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

„A félretájékoztatás leküzdésére irányuló új erőfeszítés a következő napokban világszerte elérhető lesz. Tudomásunk szerint ez az első ilyen tartalmi tájékoztató egy jelentős podcastplatformon” – írta Ek vasárnapi blogbejegyzésében.

A tanácsadó link egy olyan covidoldalra irányítja a hallgatókat, amely orvosi és egészségügyi szakértőktől származó tényeket és információkat, valamint megbízható forrásokra mutató hivatkozásokat tartalmaz.

Emellett a cég új szabályokat is közzétesz a podcasterek számára. „Tudjuk, hogy kritikus szerepet játszunk abban, hogy támogassuk az alkotók véleménynyilvánítását, miközben egyensúlyban tartjuk azt a felhasználók biztonságával. Ebben a szerepkörben fontos számomra, hogy ne hajtsunk végre tartalomcenzúrát, ugyanakkor gondoskodjunk arról is, hogy legyenek szabályok és következmények azok számára, akik megszegik azokat” – írta Ek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.