Lengyelország drónokat, rakétavetőket és lőszert ad Ukrajnának

külföld
2022 február 01., 09:48

Kedd reggel kijevi hivatalos látogatása előtt sajtótájékoztatón jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, hogy kormánya fegyvert ad Ukrajnának.

Morawiecki szerint most már nem elég szavakkal támogatni Ukrajnát, túl nagy az orosz támadás veszélye. A lengyel kormányfő drónokat, vállról indítható légvédelmi rakétavetőket, és lőszereket ígért, de hozzátette, hogy a kijevi tárgyalásain még pontosan feltérképezi, hogy mire lenne szükség.

Mateusz Morawiecki
photo_camera Mateusz Morawiecki Fotó: JOHN THYS/AFP

Az Egyesült Államok a múlt héten 45 repülőnyi hadianyag szállítását kezdte meg Ukrajnába, és a brit kormány is küldött a napokban fegyvereket. Törökország szintén harci drónok eladásáról tárgyal az ukrán vezetéssel.

Morawiecki mellett kedden Boris Johnson brit miniszterelnök is Kijevbe látogat. (ukrinform)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.