Liu Shaolin Sándor a kínai zászlót is meglengetné, ha nyerne

sport
2022 február 01., 07:44
comments 22

„Nemcsak a magyar embereknek akarok nyerni, és nemcsak magamnak, hanem a kínai embereknek is. Fele-fele arányban vagyok magyar és kínai. Ha érmet szerzek, akkor fele Kínáé, fele Magyarországé” - mondta Liu Shaolin Sándor olimpia-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó a Reuters hírügynökségnek.

Liu – akinek édesanyja magyar, édesapja pedig kínai – úgy véli, hogy bár magyar színekben versenyez, de szíve mindkét országért dobog.

Liu Shaolin Sándor
photo_camera Liu Shaolin Sándor Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

„Az anyukám két zászlót varrt össze: a magyart és a kínait. Ezért lenne különleges, ha nyerni tudnék, és ezt a zászlót meg tudnám lengetni” - mondta. Liu Shaolin négy éve a férfi váltóval megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. Annak a csapatnak a tagja volt testvére, Liu Shaoang is. Ugyancsak olimpiai bajnok lett a csapattal Burján Csaba, aki viszont idén nem jutott ki a játékokra. Két éve Burján egy kép mellett a "F*cking China" vagyis "K*baszott Kína" szöveget posztolta ki az Instagramjára. Ez annyira felháborította akkor a magyar válogatott kínai edzőjét, Csang Csing Linát, hogy a magyar szövetség vezetőihez fordult.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.