Teljes körű missziót küld a parlamenti választás megfigyelésére az EBESZ

POLITIKA
2022 február 04., 19:41

Teljes körű missziót küld Magyarországra az országgyűlési választások tisztaságának megfigyelésére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) – írta a Twitteren Halmai Katalin, a Népszava újságírója

link Forrás

Ezzel Magyarország a második EU-tagállam, ahová ilyen széles körű megbízással rendelkező EBESZ-misszió érkezik.

Az EBESZ pénteken döntött arról, hogy korlátozott, vagy teljes körű missziót küldjön Magyarországra. A kettő között az a különbség, hogy a korlátozott küldöttségben kevesebb megfigyelő dolgozik, és tevékenységük elsősorban a választás előtti és utáni időszak alapos feltérképezésére terjed ki, míg a teljes körű misszió jóval nagyobb létszámú, kiegészül azokkal a megbízottakkal, akik a szavazás napján ellenőrzik a választási eljárásokat a számukra kijelölt körzetekben – írta vonatkozó cikkében a Népszava.

Január közepén 62 európai parlamenti képviselő kérte a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalát, hogy teljes körű misszió Magyarországra küldését javasolja az EBESZ illetékeseinek. A politikusok magyar civilszervezetekkel együtt azzal magyarázták ezt a kérést, hogy aggódnak a magyar választások demokratikussága miatt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.