Teljes körű missziót küld a parlamenti választás megfigyelésére az EBESZ

POLITIKA
2022 február 04., 19:41
comments 10

Teljes körű missziót küld Magyarországra az országgyűlési választások tisztaságának megfigyelésére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) – írta a Twitteren Halmai Katalin, a Népszava újságírója

Ezzel Magyarország a második EU-tagállam, ahová ilyen széles körű megbízással rendelkező EBESZ-misszió érkezik.

Az EBESZ pénteken döntött arról, hogy korlátozott, vagy teljes körű missziót küldjön Magyarországra. A kettő között az a különbség, hogy a korlátozott küldöttségben kevesebb megfigyelő dolgozik, és tevékenységük elsősorban a választás előtti és utáni időszak alapos feltérképezésére terjed ki, míg a teljes körű misszió jóval nagyobb létszámú, kiegészül azokkal a megbízottakkal, akik a szavazás napján ellenőrzik a választási eljárásokat a számukra kijelölt körzetekben – írta vonatkozó cikkében a Népszava.

Január közepén 62 európai parlamenti képviselő kérte a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalát, hogy teljes körű misszió Magyarországra küldését javasolja az EBESZ illetékeseinek. A politikusok magyar civilszervezetekkel együtt azzal magyarázták ezt a kérést, hogy aggódnak a magyar választások demokratikussága miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt