A bíróságon támadja meg az RTL Klub a Médiatanács melegellenes határozatát

POLITIKA
2022 február 05., 06:11
comments 6

A kivétel nélkül fideszes tagokból összepakolt Médiatanács a héten jogsértőnek minősítette az RTL Klub és a Háttér Társaság társadalmi célú hirdetését, amiben szivárványcsaládokat mutattak be. A testület szerint az RTL Klub 11 alkalommal nem megfelelő időben sugározta A család az család című, társadalmi célú reklámot 2020 decemberében.

Azzal érveltek, hogy „mivel a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba, miközben a csatornán reggel 6 és este 20 óra között adták le őket”.

A Médiatanács határozatára reagálva az RTL Magyarország pénteken közölte, hogy

nem ért egyet a Médiatanács döntésével és érvelésével, ezért a határozatot bíróságon támadják meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt