A bíróságon támadja meg az RTL Klub a Médiatanács melegellenes határozatát

POLITIKA
2022 február 05., 06:11
comments 6

A kivétel nélkül fideszes tagokból összepakolt Médiatanács a héten jogsértőnek minősítette az RTL Klub és a Háttér Társaság társadalmi célú hirdetését, amiben szivárványcsaládokat mutattak be. A testület szerint az RTL Klub 11 alkalommal nem megfelelő időben sugározta A család az család című, társadalmi célú reklámot 2020 decemberében.

link Forrás

Azzal érveltek, hogy „mivel a gyermekek számára nehezen értelmezhető a hirdetésben megjelenő azonos nemű párok gyermeknevelése és a családdal együtt tárgyalása, így azok csak este 9 és reggel 5 óra között kerülhettek volna adásba, miközben a csatornán reggel 6 és este 20 óra között adták le őket”.

A Médiatanács határozatára reagálva az RTL Magyarország pénteken közölte, hogy

nem ért egyet a Médiatanács döntésével és érvelésével, ezért a határozatot bíróságon támadják meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.