Varga Judit szerint az EBESZ munkatársai „egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi”

POLITIKA
2022 február 07., 07:13
comments 9

„Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit!” – írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter, napokkal azután, hogy kiderült, teljes körű missziót küld Magyarországra az országgyűlési választások tisztaságának megfigyelésére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ).

Varga bejegyzésében úgy fogalmazott: „A baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin.”

Posztját azzal zárta, szerinte „egy dolog biztos”, hogy „egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.