Izraeli színekben 6. lett az olimpián Szöllős Barnabás, akit négy évvel ezelőtt veszített el a magyar sísport

február 10., csütörtök 11:37
5

Az izraeli színekben szereplő Szőllős Barnabás a 6. helyen végzett férfi kombinációban alpesi síben a pekingi téli olimpián – írja a Nemzeti Sport. Teljesítményére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is felfigyelt, amely Twitter-posztjában így méltatta őt: „Amikor eléred országod legjobb egyéni eredményét a téli olimpiákon. Ez az, amit Szőllős Barnabás tett a hatodik helyével kombinációban.” A sízőnek gratulált a Magyar Sí Szövetség is, ilyenformán: „A szenzációs hatodik helyezést szerezte meg alpesi kombinációban Szőllős Barnabás az olimpián! Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!”

Szőllős Barnabás a pekingi olimpián Fotó: FRANCOIS-XAVIER MARIT/AFP

Három ígéretes magyar sízőt vesztett el a Magyar Sí Szövetség – írtuk 2018 januárjában. Akkor derült ki, hogy izraeli színekben folytathatják profi pályafutásokat a Szőllős gyerekek, miután a család szerint a Magyar Sí Szövetség „nem kapkodott” az ifjú tehetségek után. A 24.hu számolt be akkor részletesen arról, hogy a lillehammeri ifjúsági téli olimpián műlesiklásban hetedik helyen végzett Szőllős Barnabást és testvéreit családjuk hogyan képezte ki önerőből, ám miután állításuk szerint hiába kértek segítséget a finanszírozáshoz a Magyar Sí Szövetségtől, az izraeli színeket választották.

A pjongcsangi téli olimpián még nem lehettek ott – ehhez éveket kellett versenyezniük izraeliként –, Pekingben viszont Barnabás a család és az ország legnagyobb sikerét érte el egy füst alatt.

Minden idők legjobb magyar színekben elért eredménye alpesi síben Miklós Edit 2014-es 7. helye volt a szocsi olimpián.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt