Oltásellenes tüntetők csaptak össze a rendőrséggel Új-Zéland fővárosában, 120 embert őrizetbe vettek

külföld
2022 február 10., 07:19

Az ottawai kamionos demonstráció példáján fellelkesült új-zélandi oltásellenesek az ország fővárosában, Wellingtonban szerveztek tiltakozásokat a napokban. A parlamentnél összegyűlt tömeg sátortábort épített, autókkal akadályozta a forgalmat, és sokszori felszólítás ellenére sem volt hajlandó elhagyni a területet.

Az események harmadik napján azonban az új-zélandi rendőrség megkezdte a demonstrálók kiszorítását, ami összecsapásokba torkollott, az egyenruhások a Guardian összefoglalója szerint paprikaszprét is használtak. Néhány rendőr és tüntető könnyebben megsérült, a rendezvényt felszámolni egyelőre nem sikerült, helyi idő szerint csütörtök délutánra 120 demonstrálót vettek őrizetbe.

Az előzményekről itt írtunk, a kanadai fővárosban zajló eseményekről pedig legutóbb ebben a cikkünkben számoltunk be.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.