Unatkozott a biztonsági őr, golyóstollal rajzolt szemeket a Malevics-tanítvány festményére

február 10., csütörtök 6:21
16

Egy unatkozó biztonsági őr tönkretett egy 1 millió dolláros festményt egy jekatyerinburgi kiállításon. Az eset még december 7-én történt, ám az orosz országos sajtó csak a napokban kapta fel a hírt. A Kazimir Malevics tanítványának számító, 1900-ban született Anna Leporszkaja Három alak című művének megrongálására a kiállítás látogatói figyeltek fel, a képet levették, és hozzáláttak a restaurálásához. A Tretyakov-képtár állományába tartozó alkotás rendbe hozását várhatóan meg lehet úszni mintegy 1 millió forintból.

A rongáló kilétét és a motivációkat felderíteni hivatott vizsgálat megállapította, hogy egy unatkozó biztonsági őr volt a tettes, akit zavart, hogy az alakok szemetlenek, ezért elővette a nála lévő golyóstollat, és nem habozott kiegészíteni az alkotást. A tettest az rbc.ru híre szerint akár 1 éves javító-nevelő munkára is ítélhetik vandalizmusért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt