A szabolcsi 5-ös választókerület polgármesterei levélben kampányolnak a fideszes jelölt mellett

POLITIKA
2022 február 12., 12:02
comments 1

Herdon János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályi független polgármestere levélben kérte a település lakosait, hogy a választáson támogassák Kovács Sándort, a választókerület jelenlegi fideszes képviselőjét.

Kovács Sándor és Orbán Viktor
photo_camera Kovács Sándor és Orbán Viktor Fotó: Kovács Sándor/Facebook

„Nekem az a meglátásom, hogy Ópályi településnek a politikai érdeke a most kormányzó Fidesz-KDNP kormány támogatása. Politikai és emberi érdeke, hogy a Fidesz-KDNP jelölt Kovács Sándor országgyűlési képviselőjelölt barátomat támogassuk” - írja a levélben a polgármester, majd listázza az utóbbi években a településre jutó fejlesztési támogatásokat, amelyek szerinte nem érkeztek volna meg a kormány és Kovács támogatása nélkül.

photo_camera Fotó: Olvasónk

A levélhez tartozik egy másik oldal is, ahol a térség polgármesterei is támogatásukról biztosítják Kovácsot, köszönetüket fejezik ki a képviselő eddigi munkájáért, valamint buzdítják a választókerület lakosait, hogy áprilisban szavazzanak ők is Kovácsra.

photo_camera Fotó: Olvasónk

A listáról egyetlen település, Győrtelek polgármestere maradt le, valószínűleg azért, mert a községet egy MSZP-s politikus, Halmi József vezeti.

A levélről kérdeztük Herdon János ópályi polgármestert is, amint válaszol, frissítjük a cikket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.