Elkezdték kiszorítani az elfoglalt hídról a covidszabályok ellen tiltakozó kanadai kamionosokat

külföld
2022 február 12., 19:20

Szombaton elkezdték kiszorítani a járványszabályok ellen tiltakozó kanadai kamionosokat, akik napok óta blokkolják az Ambassador-hídat, amely messze a legforgalmasabb határátkelő Kanada és az Egyesült Államok között.

A kanadai Windsor város bírósága több mint 12 órával korábban mondta ki, hogy a híd lezárása jogsértő.

A tiltakozók mindkét irányba eltorlaszolták az utat, hídon emiatt több mint négy napon át teljesen megbénult a forgalom, komoly veszteséget okozva ezzel mind a kanadai, mint az amerikai gazdaságnak.

A windsori rendőrség a Twitteren arra szólított fel mindenkit, hogy békésen és a törvényekkel összhangban cselekedjen, láthatósági mellényt viselő fekete egyenruhások pedig felsorakoztak a tiltakozók járműveinél. A tüntetők száma a pénteki mintegy 200-ról szombatra 20-30-ra csökkent.

A magukat „szabadságkonvojnak” nevező, oltásellenes tiltakozás több mint két hete kezdődött Ottawában, ahol kamionsofőrök az ellen tüntettek, hogy a nemzetközi forgalomban dolgozó gépkocsivezetőknek kötelezővé tették az oltást.

Mostanra viszont általános kormányellenes és a koronavírus miatti korlátozásokat elutasító tiltakozássá vált. A tiltakozók a két ország kereskedelmét biztosító Ambassador-híd mellett két kisebb határátkelőt is elfoglaltak Manitoba és Alberta államban. (CNN, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.